18.03. ми здійснили виїзд у села Херсонської області, а саме відвідали с. Томина Балка та с. Олександрівка.

18.03. ми здійснили виїзд у села Херсонської області, а саме відвідали с. Томина Балка та с. Олександрівка.

Села були окуповані.

Росіяни розбили та розграбували с. Олександрівка повністю, а тікаючи з населеного пункту, палили будинки місцевих. Люди розповідають жахливі речі…

Під час окупації в селі не було ані їжі, ані ліків, звичайних людських умов не було теж, досі місцеві жителі чекать проведення світла у село.

«Ви не уявляєте що ми пережили, - каже Валентина, - не уявляєте що таке «земля гуде під ногами», ми за секунду скочувалися у підвал коли починався обстріл, а потім я не розуміла чого не відчуваю рук, не можу їх підняти.. це я так стискала голову та хилилася до землі від страху.»

У с. Олександрівка ми привезли продуктові набори та побутову хімію, яку допомогли нам придбати @wehelpukrainians! Ми дуже вдячні, це вкрай необхідно жителям, на жаль, сьогодні люди живуть тільки завдяки волонтерській допомозі.

Тож, жителі Олександрівки отримали близько 90 продуктових наборів та засоби гігієни, побутову хімію.

Наша команда лікарів працювала у с. Томина Балка. Тривалий час окупації позбавив людей життєвонеобхідних речей: доступу до ліків та елементарних лікарських консультацій, оглядів. Адже у селі є літні та дуже хворі лежачі люди, яких було неможливо відвезти у лікарню, навіть у найскладніших ситуаціях. Так, мати Олександра зазнала другий інсульт саме під час окупації. Жінку не змогли вивезти в лікарню, росіяни не пускали крізь блокпости, а їх було близько 10 тільки по дорозі до сусіднього села.

Під час візиту до села, ми об‘їхали дві родини з тяжкими хворими та надали відповідну допомогу.

Взагалі, нашою командою лікарів здійснено 102 огляди та забезпечено людей необхідними ліками.

Ми повернулися щасливими, бо зробили дійсно якісний виїзд, допомогаючи людям пережити жахливі часи, наразі ми відчуваємо полегшення. Але у той самий час, ми розуміємо скільки ще роботи попереду!

Тож, не зупиняємося!

Дякуємо кожному за будь-яку причетність до проєкту “Швидка.UA”!

Разом до Перемоги! 

Made with