Херсонщина – одна з величезних ран України, яка дуже болить і болітиме ще довго…

Херсонщина – одна з величезних ран України, яка дуже болить і болітиме ще довго…

15.01 в рамках проєкту «ШВИДКА.UА» команда ГО «Асоціація 911» та БФ «ПЕРЕМОГА.UА» відвідали 3 селища Херсонщини – с. Краснолюбецьк, с. Калинівське, с. Боборовий Кут. До цієї місцевості дуже складно дістатися і допомога до цих людей приїжджає вкрай рідко... Саме тому дізнавшись про наш приїзд люди приходили і із сусідніх сіл – Благодатівка та Заповіт, щоб отримати допомогу.

Ми були першими волонтерами, хто привіз у ці села ліки від початку війни… 10 місяців люди жили в окупації без лікарів, в підвалах та погребах, з дітьми, подекуди дуже маленькими. Всі ці 10 місяців люди ділили між собою запаси ліків, які залишилися з мирного часу, аби вижити. Люди розчавлені в прямому і переносному сенсі, але десь знаходять сили жити, відбудовувати те, що залишилось від їхніх будинків, не втрачати віру в людей, в Перемогу та мирне майбутнє.

Безмежно вдячні всім, хто долучився до збору коштів, волонтерам, лікарям, партнерам, які були з нами у неділю. Завдяки вам та вашій небайдужості перед поїздкою було зібрано 90000 грн та додатково закуплено і роздано Херсонцям ліки від застуди, жарознижуючі/болезаспокійливі, серцево-судинні препарати, ліки для шлунково-кишкового тракту, урологіні препарати та препарати для лікування цукрового діабету, тощо.

Найближчим часом ми плануємо нову поїздку, про яку обов’язково повідомимо.

Лише разом ми величезна сила, яка нині так потрібна Україні і на фронті і в тилу.

Made with